sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Toivepostaus: Photoshoppia

Fanny

Kun kerran niin nätisti pyydettiin, niin teenbpä nyt aikani kuluksi pienen pikaisen photoshop -projektin teidän nähtäväksenne. Fanny antoi minulle luvan käyttää tähän naamaansa, joten teidän ei tarvitse katsella minun pärstääni. Kuva on sen verran vanha, että se on otettu minun entisellä kamerallani (Canon EOS 400D). Yritän esitellä tässä sitä tapaa mitä itse teen kuville. Käsittely riippuu toki aina kuvasta.

Aloitetaanko?

Tästä lähdettiin.


Vaihe 1. : Epäpuhtauksien poisto ihosta.Työvälineinä tähän käytän enimmäkseen Patch toolia, mutta joskus myös Spot heeling toolia.


Vaihe 2: Ihon siloittaminenTyövälineenä käytän Surface blurria, jonka sudin layer maskin avulla oikeaan paikkaan sopivan määrän.

Vaihe 3: Terävöitys ja yksityiskohdat Työvälineenä tässä High pass filtteri, jälleen layer maskin avulla.

Vaihe 4: Valojen ja varjojen lisääminen.
Työvälineenä curves (x 2), valoille ja varjoille omat layerinsä.

Vaihe 5: Sävytys
Työvälineenä Hue/Saturation sekä Color Balance.

Vaihe 6: Lisäsäätö

x


Tässä vaiheessa teen vielä lisää sävyjen säätöjä ja päätän mikä kuvan värimaailma tulee loppujenlopuksi olemaan. Lisään myös tarvittaessa valoja ja varjoja.

Vaihe 7: Viimeistely

Tämän vaiheen aikana käyn yleensä läpi kaikki edelliset vaiheet uudelleen ja fiksaan asiat jotka on jääneet aiemmin huomaamatta. Samoin lisään ihon tekstuuria High Pass filtterillä (mikä ei tässä esimerkkikuvassa pienessä koossa juurikaan näy).Tämä on siis minun tapani tehdä kuvia. Tai pikemminkin nämä ovat ne perusjutut mitkä teen lähes kaikille kuville. Käytän todella paljon layereitä ja layer maskeja. (Jos joku ei tiedä mitä ne on, alla on havainnollistava kuva.) Layereiden ja brushien läpinäkyvyydellä voi säädellä sitä kuinka voimakkaita muutoksia kuvaan tulee. Tässä kuvassa en hirveästi säästellyt, jotta erot näkyisivät paremmin ja että lopullisesta kuvasta tulisi mahdollisimman erilainen alkuperäiseen verrattuna


Tapoja tehdä kuvia on varmasti suunnilleen yhtä monta kuin on kuvaajaakin, eikä yhtä ainoaa ja oikeaa tapaa olekaan. Itselläni riippuu hyvin paljon kuvasta, mitä sille teen. Nämä jutut on kuitenkin ne, mitä enimmäkseen käytän. Toivottavasti saitte sitä mitä tilasitte tästä minun "pikamuokkaamisestani". Kiitokset Fannylle "naamankäyttöoikeudesta".

9 kommenttia:

 1. Ole hyvä! Tästä(kin) tuli kiva, as always :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän pikainen tekele, mutta ainakin siihen tuli eroa alkuperäiseen. =D

   Poista
 2. Jee, sain tästä jo vinkkejä omaankin photarointiin ^-^

  VastaaPoista
 3. Tajusin just, kuinka kauheet kulmakarvat mulla on ollu joskus.. :D

  VastaaPoista
 4. Kuvaatko ollenkaan omia koiriasi tai hevostasi?

  VastaaPoista
 5. Kuvat blogissasi ovat aivan äärimmäisen hienoja, mutta tämä esimerkki on vaan karmeasta photoshoppauksesta. Jos oisit vielä aavistuksenkin lisännyt airbrushia, olisin todennäköisesti hädissäni varannut ajan optikolle heti ensi vilauksen jälkeen.

  VastaaPoista
 6. Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

  VastaaPoista