maanantai 15. huhtikuuta 2013

Just like a gothic girl


 "Just like a gothic girl
Lost in the darken world"

Perjantaina meillä oli Leenan kanssa pienet ja tehokkaat, sekä astetta gootimmat, kuvaukset. Sain ilokseni huomata, että olen lakannut jännittämästä uusia kuvattavia, tai sitten se johtui vain Leenan ihanasta ja pirtsakasta asenteesta. Yhtäkaikki, meillä oli hauskaa ja kuvat saatiin suhteellisen sutjakkaasti purkkiin.


Kun tein näitä kuvia, huomasin suhtautuvani niihin aivan eri tavalla kuin muihin kuviin mitä olen tehnyt. On hirveän vaikeaa selittää, mutta tutkin kuvia toisin ja jopa hieman tavoistani poiketen ihastelin niitä. Yleensä en sillätavoin katsele kuviani ainakaan tekovaiheessa, silloin minä suoritan. Nyt minusta kuitenkin tuntui että teen jotain kaunista, siis sellaista joka liikuttaa minun omaa sieluani. Huomasin myös, jälleen kerran, kaipaavani mustia hiuksiani.

En voi sille mitään, mutta minun esteettistä silmääni hivelee "vanha kunnon goottityyli". Tiedättehän. Mustaa, pitsiä, mustaa, röyhelöä, mustaa, korsetteja, mustaa, liehuvia helmoja, mustaa, hopeakoruja, mustaa... Sanoinko jo, että mustaa? Synkkää, mutta naisellista. Tässä pikkugoottikohtauksessa menin myös tilaamaan itselleni uuden kesämekon, joka on niin söpö, etten ehkä kestä. Kai se on niin, että gootti on gootti vaikka voissa paistaisi tai tukan värjäisi... Myöskään onnellisuus ei näytä olevan este sisäiselle (ja ulkoisellekin) pikkugootille. Näytänhän luonnostaankin ihan yrittämättä riittävän surulliselta synkistelyyn.

Ystäväni Milla tuossa kysyi minulta nämä kuvat nähtyään, että olenko edes ottanut aikaisemmin muista tällaisia "oikeita goottikuvia" kuin itsestäni. Piti ihan miettiä. Enpä taida olla ottanut. Pitäisi varmaan. Missä kaikki gootit on? Kaikkea muuta on kyllä tullut kuvattua. Pitäisi varmaan kuvata enemmän synkistelyä mielenvirkistämiseksi. (Tässä lauseessa pettää pahasti logiikka, mutta olkoon.)

Kiitokset Leenalle malleilusta ja hauskasta perjantai-illasta. Otetaanpa joskus uusiksi. Lisää kuvia ihanasta Leenasta tulee mahdollisesti sopivien postausten yhteydessä.
17 kommenttia:

 1. Voi miten ihanasti musta kirjoitit voi jestas sentään <3 Tällä naisella on nyt todella leveä hymy xD <3 Ehdottomasti uudestaan! Ja kyllä gootti voi olla, vaikka näyttäisi miltä ;)

  VastaaPoista
 2. Aivan upeita kuvia! Olet kyllä ihan huippu kuvaamisessa :) Itse rakastan gootti tyyliä ja sillä tavalla pyrinkin pukeutumaan :) Ja ehdottomasti olen samaa mieltä, että gootti voi olla vaikka näyttäisi miltä! Itse omasin mustat hiukset muutamia vuosia sitten mutta kun mustaväriaineallergia ajoi minut rakkaasta mustista hiuksista pois, niin päätin kokeilla muuta! Ja nyt minulla on täysin vaalea hiukset ja rakastan näitä yli kaiken :D <3 Silti olen sitä mieltä, että olen edelleen gootti tyylinen, enkä siitä koskaan tule toivottavasti muuttumaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Minä tässä koitan vältellä vielä hetken väistämätöntä ja olla vielä värjäämättä mustaksi takaisin. En vaan yhtään tiedä mitä tälle letille tekisin. -.-

   Poista
 3. Hienoja kuvia taas kerran, komppaan Lady Satinia. Omaa silmääni tosin ei miellytä kasvojen liiallinen muokkaus (yhdistän liikaa mediassa näkyviin täydellisiksi shopattuihin naisiin) varsinkaan jos se paistaa läpi: tuossa toisessa kuvassa varsinkin näkyy kasvojen oikealla puolella ihan raja. Viimeistelyn puutetta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän sitä rajaa kutsuta varjoksi. ;) Samalla tavalla niistä shoppaamattomista naisista rutistaisiin jos sellaisia julkaistaisiin. Vaikka varmasti löydät realistisempiakin kuvia jostain muualta jos sellaiset miellyttää enemmän silmää. ^^

   Loistavaa Heidi jälleen kerran! <3

   Poista
  2. Onhan siinä varjokin, mutta sitä edeltää pehmeämpi ja vaaleampi alue. Mutta siis kaikesta varmasti rutistaan, teki mitä tahansa, mutta palautteen antaminen ei silti liene kiellettyä (eikä rutisemista). Näissä vaan mielestäni tuo kasvojen blurraus näkyy liian selkeästi, eli tekniikassa on parantamisen varaa. Siinä ei ole mitään väärää, harjoituksellahan tuossakin kehittyy niin kuin kaikessa muussakin. Silti, kuten sanoin, kuvat ovat mielestäni kauniita vaikka niissä parantamisen varaa imo onkin. :)

   Mutta kiitos mielelläni seuraan sekä sinun että Heidin blogeja /(kuvia) niin kuin monia muitakin. Olisi kovin tylsää seurata vain yhden tyyppisiä kuvaajia.

   Poista
  3. Kiitoksia palautteesta.

   Itse en ole nyt ihan varma mitä rajaa tarkoita, koska minä näen saman varjon sekä alkuperäisessä, että muokatussa kuvassa, mutta jatkan tutkimista uusilla silmillä ja koitan skarpata.

   Tuosta blurrauksesta ja ihon silottelusta... Täydellisyydentavoittelu kuuluu lukuisiin paheisiini ja sitä tulen jatkossakin tekemään. Näistä kuvista olin itse ylpeä, sillä molemmista on muokkauksesta huolimatta ihon struktuuri näkyvissä.

   Harjoitukset jatkuvat ja toivottavasti kehitystäkin tapahtuu jossain vaiheessa. Tällaiset kommentit ovat omiaan siihen, että alkaa katsella omia kuviaan entistä kriittisemmin. =)

   Poista
  4. Niin, no paha sanoa kun alkuperäistä en ole nähnyt, mutta tuo vaalea blurri & tumma varjo. :) Hyvään suuntaan olet kuitenkin mielestäni menossa verrattuna ensimmäisiin kokeiluihisi ihon työstämisen kanssa. Varmasti vaativaa puuhaa, en tiedä kun itse en sitä juurikaan tee. Ehkä pitäisi joskus repäistä ja kokeilla?

   Poista
  5. Tuossa olisi varmaan voinut tummentaa tuota varjoa vielä.

   Se onko ihon käsittely vaikeaa vai ei, riippuu siitä millaista ihoa hakee. Peruskäsittely ei ole vaikeaa. Se, jos tahtoo tehdä ihosta täydellisen, säilyttäen kuitenkin structuurin, on jo vähän suurempi haaste. Ainakin itselleni. Mutta harjoitus kuulemma tekee mestarin. =D

   Poista
 4. Mä en kyllä näe mitään häiritsevää rajaa. Luulisi että itte näkisin sen omassa lärvissäni.. *yrittää nähdä* Sitä paitsi on se tarpeeksi realistista, ei mun kasvonpiirteitä oo sentään menty mitenkään muuttamaan.

  VastaaPoista
 5. Kivoja kuvia, mutta... Tuo ihon muokkaus. Voi jestas sentään, aivan järkyttävää. Lisää harjoitusta sen suhteen, nyt se näyttää vain taikinamaiselta blurrimössöltä. Kaikkea ei tarvitse vetää noin yli ja tappiin asti, hillitympi photoshoppaaminen tekee välillä hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä kun harjoitusta tulee lisää, opin tekemään sen "täydellisen ihon" hillitymmin. Jatkan siis treenejä. =)

   Poista
 6. No voi nyt jestas sentään. Siinä näkyy mun ihokarvoja, huokosia ja muutenki mun mielestä toi on aivan tarpeeksi luonnollinen. Ja joskus ei tartte kommentoida aina anona ja ärsyttää ihmisiä sanomalla muka hyvää kritiikkiä. Nyt tekisi mieli provosoida ja vetää koko naama valkoiseksi, olisiko se silloin tarpeeksi luonnollinen?

  VastaaPoista
 7. Todella ylimennyt kyllä tuo blurraus.

  VastaaPoista
 8. Tää paskamyrsky on kyllä omalla tavallaan huvittavaa. Ihon tekstuuri on tallessa ja blurrikin on pysynyt Leenan pärställä, eikä ole karannut siitä muualle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, jokaisella on oikeus omaan näkemykseen ja mielipiteeseen. Kritiikkiä tulee aina, joskus rakentavaa, joskus ei. Kaikesta voi kuitenkin oppia jotain. Ainakin tulee tarkasteltua tekemisiään toiseenkin kertaan. =)

   Poista