maanantai 26. syyskuuta 2011

Kirpparilla kuultua

Kävin eilen lepuuttamassa mieltäni kirppiskierroksella. Tavoitteenani oli metsästää itselleni kenkiä, mutta enhän minä niitä tietenkään löytänyt. Yhdet kiilapohjanilkkurit jäivät vähän mieltä kaihertamaan, mutta rehellisyydennimissä en ole valmis maksamaan kahdeksaa euroa kirppiskengistä. Pihi? Ehkä vähän. Löysin kuitenkin itselleni kivat nahkahousut, vanhat olivatkin jo lähes käyttökelvottomat.

Parasta antia tällä reissulla oli kuitenkin erään nuoren parin käymä keskustelu. Mies tutkiskeli autostereota sillä aikaa kun hänen tyttöystävänsä hypisteleli vaatteita vastapäisen hyllyn luona.

"Kato tässä olis autostereo. Eikä olis kalliskaan."
Nainen mulkaisee miestä ja autostereota.
"No ei se toimi."
Mies näyttää hivenen hölmistyneeltä hetken, mutta kysyy sitten kuitenkin hivenen huvittuneena:
"Mistä sä päättelet että se ei toimi."
Tässä kohtaa nainen jo vähän hermostuu ja tiuskaisee:
"No SIKS kun se on VANHA! Et osta!"

Mikä perustelu! Ihan sanattomaksi vetää. Ihan katsomatta tämä nainen tiesi, ettei kyseinen autostereo toimi ja että se on vanha. Jestas mitä kyykyttämistä. Perusteluksi ostokiellolle olisin ymmärtänyt esimerkiksi sen, ettei ole varaa, tai kysymyksen siitä tarvitaanko moista laitetta. Tässä ja monessa muussakin vastaavassa tapauksessa vain ei pohjimmiltaan taida olla kyse siitä mihin on varaa, vaan siitä kuka vie valssia.

Nyt pieni tietoisku: Seurustelukumppanisi ei ole koira tai käsilaukku. Toista ihmistä ei voi omistaa, ei miestä eikä naista. Jos haluat käskyttää ja hallita hanki sitten vaikka se koira. Näitä "johtajuusongelmia" näkee turhan usein parisuhteissa. Jokainen tosin varmasti jossain määrin syyllistyy näihin, mutta joillekin yksilöille toisen ihmisen hallinta tuntuu olevan elämän edellytys. Jestas. Miksi, oi miksi, pitää pelata jotain kummallisia valtapelejä toisten ihmisten kustannuksella ja vieläpä niiden, joista välittää eniten?

1 kommentti:

  1. Tietoiskusi on niin totta! Kamala kuunnella/katsella pariskuntia joissa toinen vie toista kuin märkää lapasta. Yleensä juuri nainen tuittuilee ja mies tekee. Molemminpuolista kunnioitusta, kiitos!

    VastaaPoista