sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Kauneudesta

"What wouldn't we do for beauty..."
malli: Tina G.

"If I only could make you see yourself through my eyes..."

Kauneus on asia joka saa ihmiset sekaisin. Kaikki tavoittelevat, tavalla tai toisella, kauneutta.

Rakennekynnet, ripsien ja hiusten pidennykset, sekä kaikenlaiset kestopigmentoinnit ovat yhtä arkipäiväinen asia kuin kaupassa käynti. Kauneusleikkauksetkin ovat yleistyneet hurjasti. Suunnilleen jokainen tuntee jonkun jolle on tehty joku kirurginenoperaatio ulkonäön korjaamiseksi. Tunnustan, että itsekin haaveilen pienen operaation toteuttamisesta sitten joskus jos rahatilanne antaa myöten.

Ihmiset ovat valmiita tekemään melkeinpä mitä tahansa kauneuden eteen. Kauneus ja sen vaatimukset ympäröivät meitä kaikkialla minne katsomme. Televisio, mainokset, lehdet jne jne, ovat täynnä kauniita ihmisiä ja asioita. Nämä kaikki ovat kuitenkin vain pieni hetki, joka on hiottu täydelliseksi. Niiden ei ole tarkoituskaan vastata todellisuutta, vaan meidän kuvitelmaamme täydellisestä. Toki, senhän me kaikki jo tiesimmekin.

Miksi me sitten näemme kaiken vaivan saavuttaaksemme kauniimman ulkokuoren, joka useimmiten perustuu vain harhakuvitelmaan? Vastaus on oikeastaan hyvin helppo. Siihen on kaksi syytä: 1) Jotta peilikuvamme ei näyttäisi meille keskisormea. 2) Jotta ympärillämme olevat ihmiset kiinnittäisivät meihin positiivista huomiota. Yksilöstä riippuu kumpi näistä on tärkeämpi tekijä ja missä suhteessa nämä syyt ovat toisiinsa.

Kaikki tämä on sinänsä turhaa, koska todellinen, kestävä kauneus on jotain aivan muuta. Jokainen varmasti tietää sen tilanteen, kun näkee jonkun kauniin ihmisen ja hetken kuluttua toivoo, ettei tuo ilmestys olisi koskaan avannut suutaan. Ihmisen ulkonäkö muuttuu meidän mielessämme sen mukaan millaisena kyseisen ihmisen koemme. Vähän kuin "real life photoshop". Tämä toimii ihan molemmin päin. Itselläni on vain kauniita ystäviä.

Ulkonäkökeskeisyys tekee elämästä yllättävän raskasta. Kukaan ei ole täydellinen. Jos hakisimme täydellistä, meistä kaikista löytyisi jotain korjattavaa, eikä sekään riittäisi koska kauneuskäsitys muuttuu koko ajan. Voimme kuitenkin vaikuttaa siihen, miten lähimmäisemme näkevät itsensä, sekä siihen miten näemme itsemme. Pieni mukava kohteliaisuus tekee ihmeitä ja voi pelastaa koko päivän. Sen kohteliaisuuden voi sanoa myös omalle peilikuvalleen. Kokeilkaa vaikka. Kertokaa niille, ketkä ovat teille tärkeitä kuinka kauniita he ovat. Te ette häviä siinä mitään, mutta kohteliaisuuden saaneelle henkilölle se voi merkitä koko maailmaa.

Silti... En laittaisi hanttiin, jos täydellisen vyötärön saisi aikaan naruista vetämällä. Ilman korsettia...

Kuvassa oleva Tina on kaunis sanan kaikissa merkityksissä. Tina oli ensimmäistä kertaa elämässään mallina ja osoitti suunnatonta sitkeyttä jaksaessaan poseerata väsymättä vaikka nauhojen kiinnittely ja korjailu, sekä valaistuksen kohdilleen saaminen ottivatkin oman aikansa. Kiitos Tina! Otetaan pian uusiksi.

8 kommenttia:

 1. Missä sä olet oppinut näin hyvin valokuvaamaan? Oletko käynyt jonkun koulutuksen vai joitain kursseja?=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen harjoitellut todella, todella paljon. Olen lukenut netistä tietoa ja harjoitellut lisää. Minulla on myös ihania ystäviä, joilta voin tarvittaessa kysyä neuvoa ja jotka haluavat auttaa minua edistymään kuvaajana. =)

   Poista
 2. Aijaa. Ajattelin että olet käynyt jonkun koulutuksen tai vastaavaa kun niin hienoilta näyttää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että pidät kuvistani. =)
   Toistaiseksi tämä on ollut tällaista itsekseen puuhastelua ja ongelmanratkaisua kavereiden kanssa, mutta eihän sitä koskaan tiedä jos johonkin kouluun innostuisi menemään. ^^

   Poista
 3. Löysin sinut anna-karinin blogin kautta. Tosi hienoja kuvia otat!:)

  VastaaPoista
 4. Miten tuo nauha on laitettu? Läpi se ei mene, eihän? Kiinnostaa kovasti, koska näyttää hyvältä, mutta ihmetyttää..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nauha on teipattu kiinni "läpimenokohdista" ja sitten photarilla käsitelty näyttämään tuolta.

   Poista