sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Huomenlahja

Huomenlahjan antaminen on hyvin kaunis perinne. Alunperin tuore aviomies antoi vaimolleen avioliiton ensimmäisenä aamuna lahjan, jonka tarkoitus oli turvata tämän toimeentulo mikäli nainen jäisi leskeksi. Sitä on myös pidetty korvauksena neitsyyden menettämisestä. Myöhemmin, avioliittoa ja omaisuutta koskevien lakien muututtua, lahja vaihtui koruksi tai kelloksi. Usein nämä esineet ovat olleet ns. perintökalleuksia.

Tänä päivänä huomenlahja on menettänyt alkuperäisen tarkoituksensa, mutta perinnettä vaalitaan silti sen symbolisen arvon vuoksi. Nykyään myös morsiamet ovat alkaneet antaa tuoreille aviomiehilleen huomenlahjoja. Yksi suosituimpia naisten antamista lahjoista on kaunis kuva naisesta itsestään, useimmiten sellainen, mitä ei välttämättä näytetä (tai ainakaan ole tarkoitus näyttää) perheelle tai kavereille.

Minä sain ilon ja kunnian kuvata setin tällaisia kuvia. Näiden ottaminen oli poikkeuksellisen miellyttävää, sillä läsnä oli onnellisuus, ilo ja tulevien häiden odotuksen jännitys.

Tässä siis idea tuleville morsiamille (ja vinkiksi polttareiden järjestäjille). Vaalikaa hienoa, vanhaa perinnettä ja ilahduttakaa aviomiestänne avioliiton ensimmäisenä aamuna speciaalilla kuvalla (/kuvilla).

Suuret kiitokset tälle upealle morsiamelle, joka antoi minun julkaista nämä pari "kuvamaistiaista". Onnea ja suunnattoman paljon rakkautta yhteiselle tiellenne!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti