sunnuntai 8. tammikuuta 2012

Parys


Olin tänään kuvailemassa yhtä tallimme uusimmista asukeista, nimeltään Parys (om. Ella L. ). Tämä hevonen oli todella kaunis katsella elastisine liikkeineen, upeasta väristä puhumattakaan. Minulla on jonkinsortin heikkous kirjaviin hevosiin. Ehkä itsekin joskus onnistun itselleni sellaisen hankkimaan.

Vuodenajasta johtuen nyt on ollut paljon keskustelua ilmassa maneesissa kuvaamisesta. Se on ihan oma "taiteenlajinsa" ja jos minulta kysytään, se on sieltä ja syvältä. Sellaista maneesia ei ole näillä leveysasteilla vielä keksittykään, jossa valon määrä olisi riittävä talviaikaan. Ajattelinkin listata tähän muutamia huomioimisen arvoisia asioita maneesissa kuvaamisesta.

- Kameran oikeat asetukset löytyvät vain ja ainoastaan kokeilemalla kulloisessakin tilanteessa. (Tässä tapauksessa omassa kamerassani asetukset olivat: aukko: f/3.5, suljinaika 1/125 (tämä vaihteli vähän), ISO 800)

- Ennen varsinaisen kuvaamisen aloittamista, kannattaa käydä jo valmiiksi katsomassa maneesissa, missä kohtaa paras valo löytyy. Pimeimmistä kohdista ei edes kannata yrittää ottaa kuvia. Kannattaa myös säätää kameran asetuksia jo valmiiksi sellaisiksi, että kuvissa on riittävästi valoa, ennen kuin aloitat kuvaamisen. Parin kuvan jälkeen huomaat kyllä, mikäli hevosen liike ei pysähdy.

- Ratsastusta kuvattaessa kannattaa pitää maneesin ovi auki (mikäli tämä on mahdollista) ja käyttää hyödyksi sieltä sisälle pääsevä valo. Irrallaan juoksevien hevosten kanssa tämä ei luonnollisesti ole kovin hyvä idea.

- Maneesissa kannattaa kuvata vain valoisaan aikaan. Kun ulkona on pimeää harvan maneesin valot riittävät.

- Ja muistakaa irtona juoksevia kaviokkaita kuvatessanne ottaa joku mukaan varmistamaan, ettei kuvattava juokse teidän ylitsenne. Siletä linssin takaa on hyvin, hyvin hankala nähdä etäisyyksiä. (Tätä en voi painottaa tarpeeksi.)

Hauskoja kuvaushetkiä talven pimeydestä huolimatta!4 kommenttia:

  1. Onko tuo maneesi miten valoisa (kuinka isoja ikkunoita ja kuinka paljon)? Meidän maneesissa on toisella sivulla ihan katon rajassa rivi matalia ikkunoita, joista ei päiväsaikaan tule kauheasti valoa :/

    VastaaPoista
  2. Tuo on kasvihuonemaneesi, joten koko katto on muovia. Tuossa teidän maneesin tapauksessa suosittelen pitämään ovea auki kuvaustilanteessa josko sieltä saisi vähän lisävaloa.

    VastaaPoista