sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Viisi vuotta rakkautta

© Sonja

Siitä on jo hieman yli viisi vuotta kun sain sähköpostiini kuvan harmaasta, rähjäisennäköisestä, isopäisestä ja pitkäkoipisesta kavioeläimesta nimeltä Mramor. Kuvaa katsellessani mietin, etten koskaan, en milloinkaan, osta itselleni niin rumaa hevosta. Kuitenkin, pari kuukautta tuon sähköpostin jälkeen olin matkalla kotiin toiselta puolelta Suomea hirveässä lumimyrskyssä tuo otus trailerissa. Sen piti olla vain väliaikaista. Välietappi matkalla "oikean hevosen" ostoon. Toisin kuitenkin kävi. Poni on minulla edelleen, eikä lähde muualle kuin vihreimmille laitumille sitten kun sen aika koittaa.

Nämä viisi vuotta ovat menneet nopeasti, mutta niihin on mahtunut paljon. Siinä ajassa olen ehtinyt olla kolmessa eri työpaikassa, muuttaa kahdesti, ostaa talon, erota,  saada pikkusiskon, menettänyt toiset isovanhempani, käynyt kahdesti Australiassa, löytänyt studiotilan ja vaikka mitä muuta. Olen surrut, itkenyt, iloinnut, nauranut, rakastanut, pelännyt ja toivonut. Kaiken tämän keskellä minulla on ollut Poni. Sen kaulaa vasten olen salaa vuodattanut niin monet kyyneleet etten jaksa edes laskea. Sen kanssa olen myös saanut nauraa niin paljon, että se on varmasti kasvattanut vatsalihaksiani salitreeniä paremmin. Sen kanssa saan olla minä, eikä se koskaan tuomitse minua siitä, millainen minä olen. Tiedän sen rakastavan minua yhtä ehdoitta kuin minä sitä.

Poni on opettanut minulle näiden vuosien aikana paljon enemmän rakkaudesta kuin kukaan ihminen koskaan. Se on opettanut, ettei rakkaudelle voi asettaa ehtoja, ei rajoja, ei aikaa, ei paikkaa, ei määrää, eikä edes kohdetta. Et voi valita mitä sydämesi tuntee, et vaikka kuinka tahtoisit. Poni on opettanut minulle, että rakkaus välillä vaatii suunnatonta kärsivällisyyttä. Rakkaus on läsnäoloa ja sanatonta ymmärrystä. Se ei vaadi ihmetekoja, vain välittämistä ja halua yrittää parhaansa.

Minun elämäni paras päätös oli ostaa tuo harmaa, ruma ankanpoikanen. Ei siitä joutsenta kasvanut, mutta ihan kelpo poni kylläkin. Rakastan sitä koko sydämestäni ja se on aina minun listani ykkösenä. Toivon, että meillä on vielä monia vuosia nautittavana yhdessä ja sitten kun aika loppuu, aion vaalia näitä muistoja ja oppeja mitä olen näinä vuosina saanut. Arvatkaa miksi olen valmis laittamaan kaikki rahani tuon eläimen hyvinvoinnin eteen.

Te kaikki, kenellä on joku jota rakastaa, olkaa onnellisia. Rakkaus on suuri lahja. Se tekee meistä parempia ihmisiä. Muistakaa rakkaitanne ja kertokaa heille että välitätte.

Tällaisiin mietteisiin päätän tämän vuoden tällä kertaa. Huomenna saatan kiskaista vielä yhden kuvan linjoille, mikäli ehdin saada sen valmiiksi. Jos en, niin toivotan jo tässä vaiheessa hyvää, onnellista ja rakkaudentäyteistä tulevaa vuotta kaikille!


Infoa kuvista:

Yhteiskuvat: Sonja
Mallit: Poni ja minä
Edit: minä


© Sonja

© Sonja

Lumivalkoinen rakkaus.

7 kommenttia:

 1. olis kiva joskus nähä esim nopeennetussa videossa/kuvina miten muokkaat joitakin kuvia. Edes pienesti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitänee varmaan tehdä sellainen. Kunhan ensin keksin miten se olisi kätevin tehdä. =D

   Poista
 2. Aivan ihanasti kirjoitettu ja upeita kuvia! Paljon onnea viiden yhteisen vuoden johdosta :)

  VastaaPoista
 3. Oon lukenu blogiasi jo pitemmän aikaa, mutten ole kommentoinut. Täytyy kyllä sanoa, että oot ihan mahtava kuvaaja!
  Oisimpa.joskus sun tasonen kuvaaja! :)
  Ja onnea sulle ja Ponille viidestä yhteisestä vuodesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon!

   Harjoitusta harjoitusta. Se on ainoa tie oppia. =)

   Poista