maanantai 4. maaliskuuta 2013

Lempikuvani

200 lukijan rajapyykin ylityttyä jo jonkin aikaa sitten ja nyt jopa pysyttyä siellä tarjoilen teille toivepostauksen lempikuvistani.

Itseasiassa päätin fiksata ideaa sen verran että otan lempikuviani vähän kaempaa ja kertoilen miksi ne ovat minulle tärkeitä.

Rodchild du Manoir BEL
Tämä kuva on todennäköisesti koko "valokuvausurani" merkityksellisin kuva. Ei, en pelleile. Olen tosissani. Kuva on kuvattu silloin, kun minulla ei ollut hajuakaan siitä miten järkkäriä käytetään ja ammuskelin summassa automaattiasetuksilla. Kaikki vaan osui kohdalleen puhtaasti vahingossa.

Tästä vahingosta kuitenkin innostuin sen verran, että päätin opetella kuvaamaan oikeasti. Tämä yksi kuva siis oikeasti muutti kaiken. Taidan siis olla tuolle hevoselle melko paljosta velkaa.

Haru ja Ike

Tämä ruutu on yksi suosikeistani. Minusta on mukavaa kuvata muita kuvaajia kuvaamassa ja olosuhteisiin nähden tämä onnistui poikkeuksellisen hyvin. Päivä oli myös kaikinpuolin hauska joten siksikin kuva on jäänyt mieleeni.Kuva ei ole ehkä laadullisesti paras mutta rakastan tätä silti. Hihkuin ihastuksesta kuin pikkulapsi kun näin miten kauniisti valo tulee kuvaan, puhumattakaan pölyhiukkasten tuomasta lisämausteesta. Tällaiset kuvat ovat ehdottomasti tämän harrastuksen huippuhetkiä. Pidin myös kovasti tästä pienestä varsasta, jonka elämä valitettavasti oli liian lyhyt.

Makedonietis
Ensimmäinen varsinainen kokeiluni mustataustaisista hevoskuvista ja se onnistui paremmin kuin osasin arvatakaan. Lisäksi rakastin tätä hienoa hevosta ihan suunnattoman paljon, joten siksikin kuva on suosikkieni joukossa.


Kaikessa yksinkertaisuudessaan tykkään tästä kuvasta. Tätä oli hauska tehdä ja pääsin mukavasti yhdistelemään valokuvausta ja piirtelyä.


Tämän kuvan myötä sain niin monta ahaa -elämystä että olisi syntiä jättää tämä pois tästä postauksesta. Kuva itsessään oli ns "bloopers" kuva tatuointikuvauksen yhteydessä, mutta jostain ihmeellisestä mielenjohteesta lähdin tätä rustailemaan ja tykkään kovasti.Ja viimeisimpinä, muttei tokikaan vähäisimpänä kuvat, joista en osaa valita kumpi on minun "suurin suosikkini". Näistä kuvista tykkään eniten kaikkien ottamieni joukosta. (Jos ei lasketa paria sellaista, mitä en ole julkaissut.)

Miljoonat kiitokset kaikille lukijoilleni, vanhoille ja uusille. Toivottavasti viihdytte mukana jatkossakin. Minulle saa ehdotella postaustoiveita muulloinkin kuin "merkkipäivinä", jos tulee mieleen jotain mistä tahtoisitte minun kirjoittavan.

4 kommenttia:

 1. Rakastuin tuohon varsakuvaan! Toki muutkin kuvat hienoja, mutta tykkään tuollaisesta valotuksesta missä valo muodostaa ns. reunat kohteelle :)Tietenkään kaikkialle se ei sovi. Sellainen kysymys olisi, että miten tuo musta tausta hevoskuvassa on saatu aikaan? Onko valotettu jotenkin jännästä vai muokattu? Kun tuntuisi aika kummalliselta raahata hevonen studioon, tai studio tallille, toki voihan niinkin varmaan tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja vielä lisään, että jos et muuta postausideaa joskus keksi, niin voisit tehdä tälle ns. jatko-osan, mutta inhokkikuvistasi, jos vaan kehtaat niitä julkaista. En ainakaan muista, että olisit semmosta joskus tehnyt?

   Poista
  2. Mustataustainen hevoskuva on otettu kaikessa yksinkertaisuudessaan tallin oviaukossa (tallista valot pois).

   Tuosta varsakuvasta pidän itsekin juuri tuon valon takia.

   Inhokkikuvapostaus olisikin hyvä idea, mutta minulla ei taida olla mitään sellaisia koska julkaisen vain sellaisia kuvia joista pidän itse. Toki minulla on kuvia jotka eivät ole päätyneet julkaistaviksi koska se on kohteelle epäedullinen, mutta sellaisia en missään tapauksessa julkaise. =) Ja noita epäonnistuneita ruutuja muutenvaan tulee jokaisella kuvauskerralla, joten niistä on aikalailla mahdotonta valita "pahimpia". =D

   Poista
 2. Tuo varsakuva on jotain niin kaunista!
  Ja tuo toiseksi viimeinen vampyyri kuva on myös minun suuri suosikki! Jokainen postauksessa oleva kuva on omalla tavallaan erittäin kaunis, ei ihme että ovat myös omia suosikkejasi ^_^

  VastaaPoista