sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Lueskeltavaa

Olen huomannut, että viimeaikoina bloggaajat ovat tehneer verrattain paljon postauksia lempiblogeistaan. Monkey see monkey do. Niin teen nyt minäkin, sillä luen monia blogeja joista itseasiassa kaikki ovat tavalla tai toisella lukemisen arvoisia. Tähän postaukseen heitän kuitenkin linkkivinkkejä niistä blogeista, joiden postaukset luen heti niiden ilmestytty (enkä siirrä esimerkiksi "luen sitten illalla" kategoriaan) ja joiden lukemisen keskeyttävä taho saa kovin pahaa silmää minun suunnastani.

Lueskelen myöskin hyvin sekalaisia blogeja. Enimmäkseen hevosiin tai valokuvaukseen (tai molempiin) liittyviä, mutta joukkoon mahtuu monia muitakin, kuten lifestyleblogeja ja kokkailublogeja. Ehkä joku teistä lukijoistani löytää täältä uutta mielekästä lueskeltavaa.

Aloitetaanpa sitten pidemmittäpuheitta ja löpinöittä. Olen sitten maailman huonoin keksimään kirjoitusasuun sopivia syitä miksi juuri näitä blogeja luen. Koitan saada nämä myös jotenkin järkevästi kategorioitua.


Valokuvaus ja valokuvausta sivuavat blogit

Mikko Puttonen

Ei tarvinne sen enempää selitellä. Mikon blogissa on sairaan hienoja kuvia ja pidän myös hänen tavastaan kirjoittaa.


Tim Kiukas Photo

Tästäkin blogista löytyy katsomisen arvoisia kuvia, sekä hauskaakin tekstiä.


Milla Kouhia Photography

Sen lisäksi, että Milla on erittäin rakas ystäväni, minusta on aina yhtä suuri ilo katsella mitä uutta ja hienoa tämä nuori lahjakas nainen on kuvannut.


Hannu Perälä Photography (K-18 varoitus)

Studioapina Hannu ja Hannun puuhastelut kiinnostaa itseäni aina. Fettaripuolen kuvia enimmäkseen, joskus myös muutakin.


Just shoot me already (K-18 varoitus)

Edellä mainitun parempi puolisko, joka rakastaa kameran edessä olemista ja kamera rakastaa tätä naista.


Brainforce [R]evolution

Upeaakin upeampien kuvien lisäksi tästä blogista löytyy jokaisessa postauksessa mielenkiintoista luettavaa mm rentoudesta, luovuudesta, ihmismielestä jne jne. 

 

 #Whatshouldwecallweddingphotography

Tämähän ei oikeastaan ole varsinaisesti blogi, mutta yksi hauskimmista seurattavista ikinä. Jokainen valokuvaaja saa tätä lueskellessaan taatusti muutamat huutonaurukohtaukset (tai sitten minulla on vain harvinaisen omituinen huumori) 

 

Hevosblogit

Kaktun ja Futuran blogi


Minusta on kerrassaan ihanaa seurata tämän hyväntuulisen ratsukon puuhia ja kehitystä. Kaktu myöskin kirjoittaa mukavan pitkiä postauksia jotka sopivat hyvin tällaiselle lukemista rakastavalle yksilölle.


Uutta oppimassa

Tähän blogiin törmäsin sattumalta ja jäin heti koukkuun. On mielenkiintoista seurata postauksia siitä millaista hevoselämä on ulkomailla todellisessa arjessa.


Heidin nelivedot

Alunperin aloin seurata tätä blogia siksi, että kirjoittajan hevonen oli niin hieno. Nykyisin seuraan tätä suurella mielenkiinnolla myöskin tekstisisällön vuoksi.

 

Pienten ponien elämää

Nämä rakastettavat pienet ponit ovat kertakaikkiaan sulattaneet sydämen. (Olenhan ponitäti itsekin...) 


Lifestyle, muoti, ruoka, matkustus jne jne


Trough the Looking Glass

Rakastan tämän bloggarin tyyliä ja ylipäänsä tätä blogia. Ei tarvinne selittää miksi.


Mustaa pitsiä

Myöskin tämän neitosen vaatekaapin sisältö miellyttää omaa esteettistä silmääni. Samoin kirjoitukset ovat kiinnostavia. Ajatuksenjuoksu tuntuu osuvan niin usein kohdilleen itseni kanssa, ettei tätä vain voi jättää lukematta.


Converting vegetarians

Tätä blogia olen seurannut pitkään ja se on alusta asti ollut suosikkieni joukossa. Syy on hyvin yksinkertainen. Bloggaaja elää niin erilaista elämää kuin minä, että se kiehtoo jo väkisinkin. Matkakertomusten, oli ne sitten Helsingin Kalliosta tai jostain päin Aasiaa, lukeminen tästä blogista on vähän sama kuin lukisi jännittävää kirjaa. Suosittelen erityisesti kaikille sellaisille joita kiehtoo erilaiset kulttuurit (etenkin Aasia), opiskelu ulkomailla ja reppureissaaminen.


Mau!kas ruokablogi

Jos en keksi mitä söisin tai minun tekee mieli leipoa jotain hyvää, klikkaan itseni välittömästi tälle sivustolle.


Käsi joka kameraa heiluttaa

Viimeisimpänä, muttei missäännimessä vähäisimpänä hyvän ystäväni Sonjan videoblogi joka on todellakin tutustumisenarvoinen etenkin niille joita videoiden teko kiinnostaa.


Siinä nyt alkuun muutamia blogeja. Löysittekö uutta luettavaa? Monta hyvää blogia jäi tästä postauksesta pois, mutta jos olisin kaikki laittanut tähän joista hurjan paljon tykkää, olisi tästä postauksesta tullut kilometrin mittainen. Lisää taas joskus toiste.

4 kommenttia:

 1. Vautsi, olen aina yhtä otettu, kun joku blogini mainitsee lempilukulistalleen! :) Kiitos siis tästä kunniasta! Olisi mahtavaa joskus sopia kesällä, jos sinua vain yhtään kiinnostaa (maksua vastaan tietenkin), hevospainooitteiset kuvaussessiot kun heppa minulla on, kuvasi ovat vaan niin yliupeita, että yhtä kuvaa voisi tuijottaa aina puoli tuntia kerrallaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi hyvästä blogista jota on aina ilo lukea. =)

   Ilman muuta minua kiinnostaa tulla teitä kuvailemaan. Nakkaa meiliä sitten lähempänä kun saat hepan takaisin kotiin niin katsotaan sopiva kuvausajankohta.

   Poista