torstai 17. marraskuuta 2011

Ihmisten julmuudesta

En varmaan koskaan lakkaa hämmästelemästä tätä ihmisten häikäilemättömyyttä ja julmuutta toisiaan kohtaa. Oman edun tavoittelu on etusijalla, eikä sen saamiseen kaihdeta keinoja. ystävyyskin menettää merkityksensä. Omaan epäonneen on löydettävä syyllinen ja jos se löytyykin peilistä, keksimällä keksitään joku uhri, jolle kostotoimenpiteet voidaan osoittaa. Siinä peilikuvassahan ei koskaan voi olla vikaa. Ei mitään väliä kuinka paljon toisiin ihmisiin sattuu, kunhan itselle tulee hyvä mieli. Ihan oikeasti, tuleeko siitä hyvä mieli? Vai ovatko ihmiset vain yksinkertaisesti niin empatiakyvyttömiä, etteivät pysty asettumaan toisen ihmisen asemaan? Vaiko niin ilkeitä, että pystyvät ja juurikin siksi ovat julmia?

Kiltit ihmiset ovat yleisesti ottaen niitä, jotka joutuvat tällaisten häikäilemättömien kostotoimenpiteiden uhreiksi. Kilttiä ja hyväntahtoista on helppo käyttää omiin tarkoitusperiinsä ja sitten polkea jalkoihinsa. Olen itsekin joutunut useaan kertaan toteamaan joutuneeni tällaiseen tilanteeseen. Lähes poikkeuksetta nämä ihmiset ovat olleet sellaisia, joita olen pitänyt kavereina, jopa ystävinä. Miksi te teette näin? Miksi te ette voi nauttia siitä toveruudesta ilman, että siitä pitää hyötyä jotain?

Ollaanhan tänään ystäviä toisillemme? Unohdetaan viha, katkeruus ja kateus. Katsotaan itseämme peiliin ja huomataan, että meissäkin on joskus vikaa. Autetaan niitä, jotka ovat joutuneet muiden kynnysmatoiksi, syystä tai toisesta. Joulu on tulossa. Lahjastressin sijaan, pidetään rakkaimpiemme sydämet lämpiminä, eikä päästetä julmia pakkasia tekemään tuhojaa.

4 kommenttia:

  1. ihana teksti :) löysin tämän blogisi vähän aikaa sitten ja liityin heti lukijaksi: mielettömiä kuvia!!

    VastaaPoista
  2. Kiitos Janita ja tervetuloa lukijaksi! =)

    VastaaPoista