lauantai 7. huhtikuuta 2012

Usvainen tulevaisuus

"From the darkness I will rise to defend you"

Tässä paistellessani keskellä yötä sipulia (ei, en ole raskaana, olen vain hitusen omituinen) tulin miettineeksi tulevaisuutta. Tajusin, etten ole koskaan aikaisemmin elämässäni suhtautunut tulevaan yhtä levollisin mielin. Olen hyväksynyt ajatuksen, ettei minun ole pakko saavuttaa elämässäni mitään suurta ja ihmeellistä.  Minun ei tarvitse juosta elämääni läpi tavoitellen asioita, jotka eivät ole sitä, mitä itse oikeasti haluan. Minun ei tarvitse olla supersankari. Samaan aikaan minun oli todettava itselleni, etten ole koskaan tiennyt selkeämmin mitä elämältäni haluan.

Tulevaisuuden jännittävin puoli on siinä, että se on meille kaikille yhtä usvainen. Kukaan ei tiedä mitä huomenna tapahtuu, saatikka ensivuonna. Jokainen uusi minuutti on täynnä uusia mahdollisuuksia. Sitä ei vain aina muista. Silloin kun elämä tiputtaa eteemme vaikeita asioita, unohdamme turhan usein mikä tekee huomisesta odottamisen arvoista. Emme välttämättä omalta apatialtamme muista ihmisiä ympärillämme. Niitä tosielämän supersankareita, jotka omista vaikeuksistaan huolimatta jaksavat tukea toisia tilanteessa kuin tilanteessa. Mutta silloin kun vajoamme synkkyyteen, nämä ihmiset tulevat esille pimeydestä ja valaisevat maailman uudestaan.

Viimeisen vuoden aikana olen joutunut turhankin usein turvautumaan ystäviini, jopa rasitukseen asti. Olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että elämässäni on ihmisiä joiden vuoksi tulevaisuus on kiinnostava haaste, eikä vain pelkkää harmaata usvaa. Ohessaolevassa kuvassa oleva Johanna on yksi näistä ihmisistä. Meillä on tulevaisuudessa edessä takuulla monia, monia hauskoja kuvausprojekteja, sekä kiehtovia keskusteluhetkiä, niin hauskoja, kuin synkkiäkin.

Infoa kuvasta:

Kuva: minä
Malli: Johanna
Edit: minä
Stailaus: Johanna
Assari: Hannu

6 kommenttia:

 1. Ystävät on kyllä ihan parasta! Ja koirat myös, ilman noita kahta asiaa ei täällä kyllä jaksais yksin taistella..

  VastaaPoista
 2. Pieni on maailma. Eksyn tänne hevosblogin videokilpailun(??) kautta ja kuvassa onkin lapsuuden ystäväni vuosien takaa :)

  VastaaPoista
 3. ..ja koirakin on näköjään samalta kasvattajalta ja jopa samasta pentueesta!

  VastaaPoista
 4. Sira, jos se on Suniquen koiria. Ikä ainakin täsmää :) siitä pentueesta ei kuulemma enää montaa koiraa ole elossa? Alkaa vähän jännittää koska meidän ikipentu tulee tiensä päähän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama koira on. Sira on hyvässä kunnossa ja toivottavasti myös pysyykin. Saaga taasen on sitten Siran pentu. =)

   Poista