lauantai 5. toukokuuta 2012

Boom

Exploding


Syksyllä voin ylpeänä sanoa, että olen onnistuneesti vihannut tätä kaupunkia 10 pitkää vuotta. Ja aina vain olen täällä. Masokismin multihuipennus. Jos täällä ei olisi niitä muutamaa ihanaa ihmistä jotka tekevät elämästä elämisen arvoista ja jos Ponilla ei olisi mukavaa tallipaikkaa (ja minulla töitä) olisin kadonnut motaria pitkin siihen ainoaan oikeaan suuntaan jo kauan sitten, enkä olisi vilkaissutkaan taakseni.

Aika-ajoin käy toki se todellinen lähteminen mielessä, mutta olisinko loppujenlopuksi yhtään sen onnellisempi jossain muualla? Itseään kun ei voi paeta, ei vaikka juoksisi kuinka lujaa ja kauas tahansa. Ja koska koti on siellä missä sydän on, en ole koskaan kotona.

Viimeaikoina tämän kaupungin kadut eivät ole suosineet minua lainkaan. Ne ovat suorastaan näyttäneet minulle keskisormea. Inhoni tätä kaupunkia kohtaan on taas kasvanut uskomattomiin mittasuhteisiin vaikkei siihen sinänsä olekaan mitään todellista syytä. Minusta vain tuntuu etten kuulu tänne. Kysymys kuuluukin oikeastaan: kuulunko minnekään?

Onneksi tätä kaupunkiangstia voi aina lääkitä photarissa. Fiilistelykuvana kaupungin räjäyttäminen tuntui tässä olotilassa erinomaiselta idealta. Fanny suostui tulemaan minulle ydinpommiksi kuvaan ja sain jopa edellisenä päivänä aikaiseksi käydä kuvaamassa taustoja kaupungilla. (Siitä tulee muuten tosi tyhmä olo.) Kuvassa taustalla komeilevat "tönöt" on ikuistettu viimekertaisella Melbournen reissulla. (Tänä vuonna voisin reippaana tyttönä ottaa enemmänkin "taustakuvia").

Poikkeuksellisesti pääsette katsomaan vaihekuvia tämän kuvan photoshoppailuista slideshow-muodossa TÄÄLTÄ. (Olettaen että saan sen toimimaan edes jotenkin)

Infoa kuvasta:

Kuva: minä
Edit: minä
Malli: Fanny
(Hannulle kiitos taasen linssin lainasta!)

Laitetaan nyt tähän loppuun vielä aiheeseen sopiva biisi.
 


8 kommenttia:

 1. Vaasan tori + musta aukko nielaisemassa kaiken =
  tavoitettu jotain hyvin oleellista Vaasasta

  VastaaPoista
 2. Mä jotenkin arvelin että sä jaat tän näkemyksen mun kanssa. ^^

  VastaaPoista
 3. JEEE! Räjäytetään Vaasa maailman kartalta! Mä oon mukana! Mäki pian viis vuotta tässä Mustasaaren perseenreiässä asunu väkisin ja en osaa vaan lähteä pois, vaikka vihaan koko kaupunkia :D
  Mahtava idea, kuva ja käsittely jälleen kerran! ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah. Meitä onnettomia Vaasan vankeja on siis enemmänkin. Pitäisikö tähän sanoa, että otan osaa, ymmärrän tuskasi? =D

   Poista
  2. Oonki miettinyt usein, että oonko ainut joka pitää tätä tavallaan aika vastenmielisenä paikkana :D
   Kiitos lohduttavista sanoista :D

   Poista
 4. Muistan sun kuule joskus 15v sitten (täh!mehä oltii sillo jotain vauvoja, tai ei olla, mun henkinen ikä vaa on 15...) sanoneen, että palaat vielä saarijärvelle/haluut palata. ELi sitä ihmettä odotellessa!

  t.saarijärven puolet pienempään naapurikuntaan jo KAHDESTI muuttanut XD silti, Kuopio on my mind sit elokuusta alkaen takas sinne, vaikka luulinkin että melkein 6v siellä oli tarpeeks, ei ollu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos multa nyt kysyttäisi että muutanko takaisin S-järvelle, vastaisin "Vain kuolleen ruumiini yli", mutta voihan se olla, että joskus eksyn sinnekin takaisin.
   Muistan kovinkin elävästi sanoneeni eräälle ruotsinkielen opettajalle, etten tarvitse ruotsia koska "mähän en mihinkään v*tun Vaasaan oo muuttamassa"... Kuinka se suunnitelma sitten toimikaan..? Yhtä hyvin kun "en koskaan aio seurustella miehen kanssa jolla on silmälasit" ja muitahan mulla ei sitten oo ollutkaan. =D

   Poista
 5. Vaasa, tää kaupunki vaan on kertakaikkiaan syvältä! Ette oo yksin vihanne kanssa! :D

  VastaaPoista