tiistai 8. toukokuuta 2012

Suojeliukseni

"Odotum suojelius"
-Loitsijan onnellisten tunteiden (kuten ilon, toivon tai halun selviytyä) tulos, joka tunnetaan nimellä Suojelius. Suojelius toimii suojelijana ja on ennemmin sielujen ase kuin saalistaja: Suojeliukset toimivat kilpenä ankeuttajia vastaan ja voivat jopa ajaa ne pois. Suojelius "ei kykene tuntemaan epätoivoa, kuten ihmisolennot, ja siksi ankeuttajat eivät mahda sille mitään." Pikkuinen Saagani täytti vuoden. Uskomatonta kuinka nopeasti aika meneekään. Muistan vieläkin elävästi kuinka keksin vielä pikkuiselle nimeä ja kuinka itsestäänselvä se sitten lopulta olikaan. Täydellinen nimi siihen hetkeen ja juurikin kyseiselle koiralle. Elämäni saagassa oli juuri alkanut uusi episodi ja minun laumani kasvoi yhdellä suurella sydämellä. Onnellisempaa ja iloisempaa koiraa saa hakea. Joskus mietin onko sillä ihan kaikki kotona, mutta ehkäpä kyse onkin siitä, että se on liian fiksu miettiäkseen, saati murehtiakseen.

Sira, rakkaani, elämäni koira, on ehtinyt jo kuuden vuoden ikään. Se on ollut kaikkea sitä mitä koiralta voisi koskaan toivoakaan ja vielä paljon enemmän. Sira on uskollinen ja kärsivällinen ystävä, itse rauhallisuus. Mikään ei voi horjuttaa sen henkistä zeniä, pieniä poikkeuksia lukuunottamatta. Se on todellakin täydellinen koira ja olen kiitollinen jokaisesta päivästä, jonka saamme viettää yhdessä. Sillä raasulla on jopa yhtä omituinen maku kuin minulla. Toivottavasti meillä on vielä monia vuosia jäljellä.

Kävimme Hannun ja Jossun kanssa studiolla kuvaamassa näitä minun saksalaisia suojeliuksiani. Siraa olisin voinut kuvata yksinkin, mutta Saaga-hyrrän kanssa olisin todennäköisesti vain repinyt hiukset päästäni. Niinpä teimme työnjaon: Hannu kuvaa, minä ohjaan ja Jossu huolehtii "ylimääräisestä koirasta" ja valaistus laiteltiin yhteisvoimin. Järjestely oli mitä mainioin. Minulla on edelleen hiukset päässä ja sain kaupanpäällisinä yhteiskuviakin minusta ja laumastani. Kiitokset siis taas loistotiimille!

Infoa kuvista

Kuvat: Hannu
Edit: minä
Mallit: Sira, Saaga ja minä
Assari: Jossu

Koska on todella harvinaista, että saan aikaiseksi raahata omat koirani studioon asti, joudutte kestämään hieman normaalia useampaa kuvaa.


Saaga 1v.!

Saaga

Saaga

Saaga

Sira 6v.!

Sira loikkaa!

Vaikka koko muu maailma kääntyisi minua vastaan, minulla on silti sinut.

Ja loppuun sitten se totuus meidän laumasta, ettei vain pääse syntymään mitään valheellista kuvaa sivistyneestä ja hyväkäytöksisestä sakista...


Omituisten otusten kerho


13 kommenttia:

 1. Aivan ihania noi teidän yhteiskuvat! Viimesessä kuvassa Saagalla ihana ilme :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Arvaa oliko hankalaa saada tuo pikkupiski näyttämään järkevältä? =D

   Poista
 2. Hahahaaa. Saagan ilmeet. <3
  Ihania noi yhetiskuvat.

  VastaaPoista
 3. Minäkin rummutan samaa kun kaksi edellistä: Mahtavia yhteiskuvia!
  Mielettömän kauniita koiria ja ihan huippu ilme Saagalla viimeisessä kuvassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! =)

   Mua kyllä pikkusen meinasi naurattaa kun näin tuon viimeisen kuvan. Kertoo kaiken olennaisen. ^^

   Poista
 4. Onko Saaga muka jo vuoden?! Ei voi olla! Vastahan täältä blogista luin kuinka se oli juuri syntynyt!

  Koirasi on aivan sinun näköisiä, jos ymmärrät mitä tarkoitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No samaa minäkin mietin. Mihin tämä vuosi on oikein mennyt?! Vielä ihan tuoreessa muistissa Siran tärppipäivien metsästys ja eläinlääkärissä juokseminen, sekä astutusreissu ja nyt tuo kakara on jo vuoden!

   Olen joskus ennenkin kuullut, että koirani ovat näköisiäni, joten kai ne sitten ovat. Onhan mulla tota tukkaa sitten ton parran edestä. =D

   Poista
 5. Vika kuva oli kunkku :D en olekaan vielä muuten tainnut onnistua näkee Saagaa livenä eli kovasti ootan sen tapaamista sekä walman eli päästäisen eli piisamin tapaamista sen kaa myös :D
  walmatar.blogspot.com on walman blogi:)

  VastaaPoista
 6. Muistan elävästi kuinka luin sun blogia ja kerroit Siran syntymästä. Kamala kun aika menee nopeaan. Upeita kuvia ja täytyy sanoa, että sulla on todella kauniit koirat!

  VastaaPoista
 7. Vuiiii Taas niin ihania kuvia:)) Näitä ois kyllä kiva kokeilla hiilellä piirrustella:)

  VastaaPoista
 8. Saagalla on _joka_ikisessä_kuvassa_ suu auki.. :D Kuinka mä en yllättyny?

  VastaaPoista