perjantai 11. maaliskuuta 2011

Kahvitauko angstausta

Mistä tuota lunta oikein riittää?! Pirun nastaa lähteä taas ajelemaan satoja kilometrejä tuonne urpojen sekaan. Miksi, oi miksi, kaikki ne, jotka ei todellakaan osaa ajaa (tai sitten luulevat osaavansa paremmin kuin osaavatkaan) lähtevät kotteroillaan kärryttelemään ennestään huonoihin olosuhteisiin muiden tielläliikkujien harmiksi? Joko jäädään junnaamaan kahtakymppiä eteen (luonnollisesti sen jälkeen kun on hirveällä kiireellä kaasutettu jostain risteyksestä eteen) tai sitten ajetaan niinkuin mitkäkin mäkisen tommit vailla huolta huomisesta (omasta tai muiden). Mikä siinä on niin vaikeaa käsittää, ettei siellä tienpäällä ihan yksinään olla?! "Kyllä minä niin mieleni pahoitin..." (Tuomas Kyrö, Mielensäpahoittaja).

Voisin tässä samaan sotkuun luetella muutamia tielläliikkujien ryhmiä:

Mummot ja turistit

Ei mitään kiirettä minnekään, koskaan eikä ikinä. Junnataan neljää kymppiä satasen alueella ja ihastellaan hirviaitaa. Lapset/lapsenlapset pelaa tylsistyneenä takapenkillä PSPtä etupenkkiläisten selostaessa innoissaan maisemien kauneutta kuuroille korville.

Jos tahdotte katsella maisemia, ajakaan herran tähden se auto parkkiin jonnekin ja kävelkää!

Amikset ja amistenmieliset

Raivostutavia pikku s*atanoita. Nämä tunarit pitäisi kertakaikkiaan poistaa liikenteestä. Alla on enemmän tai vähemmän oikeasti tai leikisti tuunattu nissanipemarivolvoladatoyota vuosimallia "se mihin sattu oleen rahaa". Jotkut onneliset saava ajella isileasing autolla, mutta sekin lysti yleensä loppuu viimeistään kun kolmas isiliisinki on lunarissa.

Näillä ei ole mitään käytöstapoja liikenteessä. Kaasun painaminen ja auton perseen heittely on pääasia. Mitä pitempi perseliirto, sen parempi. Ihan sama oliko se tarkoituksellista vai ei. Tätä pelleilyä luonnollisesti harrastetaan normaalin liikenteen seassa. Muutaman kerran olen miettinyt, että missä kohtaa näillä tapauksilla on mennyt koodaus pieleen...

Kasvakaa aikuisiksi!

Pukumiehet bemareissa

Ehdottomasti huonoiten käyttäytyvää sakkia maanteiden viidakossa. Puhutaan puhelimessa, ilman handsfreetä, ja ajetaan lievää alinopeutta. Jos erehdyt ohittamaan pukumiehen bemarin, ei mene kovin montaa sekunttia, kun tämä teidemme valtias kaahaa ohitsesi näyttäen kansainvälistä käsimerkkiä (tai kieltä, näitäkin on nähty) ja kiilaa suoraan eteesi jatkaakseen samaa vauhtia, kuin ennen ohitusta. Jos vielä ohitat tämän tampion, saatat joutua kiilatuksi. Itse olen kerran ollut melko tukalassa tilanteessa bemarin ja motarin kaiteen välissä.

Näillä kavereilla on myös omasta mielestään etuajo-oikeus liikennemerkeistä riippumatta. Ajellaan periaatteella "se menee ensin, kellä on hienoin auto ja rumin solmio".

Löysätkää sitä solmiota, kiertää veri paremmin siellä päässä!

Akat

Laitetaan vilkku päälle viisi kilometriä ennen sitä risteystä, josta aiotaan kääntyä. Jarrutellaan turhaan ja nykien. Pelätään vastaantulevia autoja, teiden reunoja, lunta, vettä, puita, naapurin mummoa jne, eikä pystytä ajamaan näissä olosuhteissa niinkuin normaalit ihmiset. Kaasupoljinta ei pystytä painaa niin, että  saavutettaisiin rajoitusten mukainen ajonopeus, edes kesällä. Ei uskalleta ohittaa, eikä osata kääntyä koukkaamatta vastaantulijoiden kaistan kautta. Auton koon hahmottaminen on täysin vieras käsite, josta johtuen viedään micralla kymmenen parkkipaikkaa tai törmäillään jatkuvasti pikkuesteisiin, kuten parkkihallin seiniin. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin ja me kaikkihan tiedämme tämän ihmistyypin...

Naisena pyydän, suorastaan rukoilen teitä. Opetelkaa jumaliste ajamaan, tai antakaa sen miehenne ajaa jos teitä pelottaa tai teillä on jonkinsortin keskittymisvaikeuksia liikenteen seuraamisen suhteen! Oikeasti! Olette häpeäksi kaikille autoileville naisille!

Kiitos. Helpotti. Pieni angstaus ja kuppi vahvaa kahvia (joka on kyllä jo kylmää) auttaa kummasti arjen keskellä. Suosittelen muuten lämpimästi tuolla aikaisemmin mainitsemaani "Mielensäpahoittaja" -kirjaa äänikirjana. Piristää tylsiä automatkoja kummasti.1 kommentti:

  1. Ah, road rage. Olen kyllä niin samaa mieltä! Kerran sattui motarilla kohdalle juurikin tuollainen pukumies bemarissaan (vai olikohan se audi....whatever), itseasiassa monta pukumiestä. Ensin se taisi ohittaa mut ihan kunnon ylinopeudella, jäi eteen hissuttelemaan ja sitten kun ohitin sen niin alkoi tämä leikki, että ensin ohitetaan taas mut ja kun mä jäin jonkun toisen taakse ja olisin halunnut ohittaa niin nämä pukumiehet sitten hissuttelee siinä hieman etuviistossa ohituskaistalla. Kun menee perään niin hissuttelu vaan jatkuu. Kun vihdoin pukumiehet siirtyvät toiselle kaistalle niin ohittaessa he sitten kiihdyttää eikä päästä ohi. En oikeesti ollut uskoa, että aikuiset miehet voi olla niin tampioita.

    VastaaPoista