keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Herääminen....

On olemassa monenlaisia tapoja herätä uuteen aamuun.

Leppoisa lauantai:

Oikeastaan päivällä ei ole väliä, kunhan herää täysin kiireettömästi, juuri silloin kun itsestä tuntuu parhaalle. Sellainen herääminen, kun on mahdollista jäädä hetkeksi löhöilemään sänkyyn ja nautiskella siitä, ettei herätyskelloa tarvinnut laittaa illalla soimaan. Ihanne aamu.

Masentava maanantai:

Herätyskello pärähtää soimaan ärsyttävää pirinäänsä aivan liian aikaisin ja sängystä valuu pois enemmänkin zombieta kuin ihmistä muistuttava olento. Peilistä näkyy jotain aivan muuta, kuin mitä toivoisi näkevänsä. Tuntuu siltä kuin olisi vanhentunut yön aikana vähintään 15 vuotta. Tällaista heräämistä seuraa yleensä todellinen koomapäivä, jolloin on turha edes miettiä tekevänsä mitään järkevää tai hyödyllistä.

"Onks tyyny hyvin?" -herätys:

Joku siunattu sielu soittaa sinulle aamulla/yöllä ja herättää sinut aivan liian aikaisin. Yleensä näissä tapauksissa soittajalla ei edes ole mitään tähdellistä asiaa, kunhan lämpimikseen herätteli. Tällaiset herätykset ovat parhaimmillaan 4-5 aikaan aamuyöstä. Herätettävä kiittää  ja pyörii sängyssä hetken kunnes luovuttaa ja nousee ylös uuteen aamuun. Seuraukset yleensä samat kuin "Masentava maanantai" -herätyksellä.

Paniikkiherätys (henkilökohtainen suosikkini)

"Voi v*ttus**tanap*rkeleh*vetti!!!!!! Miks mun kello ei herättäny?!" Äkkiä ylös sängystä, salamannopeat aamuvalmistelut, kiireellä tavarat kasaan ja sitten ulko-ovella kuulet kuinka herätyskello alkaa soimaan. "Vittu..." Ja ei kun keittämään kahvia. Rakastan näitä aamuja kun heräät ihan paniikissa ja luulet, että kello on jo vaikka mitä, mutta todellisuudessa olisit saanut vetää pitkää zetaa vielä ainakin 20 minuuttia ennen herätystä. (Toinen vaihtoehto tietysti on, että on oikeasti nukkunut pommiin...)

Tänään minulla oli juurikin tuollainen paniikkiherätys. Niin ärsyttävää! Taisin nähdä unta siitä, että olin torkuttanut kelloa aivan liian monta kertaa, tai jotain muuta yhtä järkevää. No, tulipa ainakin herättyä ajoissa. Nyt tosin on fiilis kuin peuralla ajovaloissa, mutta eiköhän se tästä tasaannu päivän mittaan. Olisin kyllä aivan mieluusti ottanut sen 20 minuuttia "extraunta". Ei olisi haitannut yhtään ja olisi ehkä tullut jopa tarpeeseen. Oh well... Kaikkea ei voi saada. Ainakin tällaiset aamut herättävät tehokkaasti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti