maanantai 27. kesäkuuta 2011

Monenlaista krapulaa

Juhannuksen päättymisen kunniaksi ajattelin ilahduttaa lukijoita (tai lähinnä itseäni) tekemällä postauksen erilaisista krapulan muodoista. Kaikkihan me tiedämme tämän ihmisluontoa kehittävän olotilan, joka vääjäämättä seuraa lievän tai vähemmän lievän alkoholimyrkytyksen (kännin) seurauksena. Koska kännejä on erilaisia, niin on myös krapuloita....


Arkkukrapula

Se tunne, kun maailma pyörii jo pelkästään siksi että silmät kiinni liikautat vahingossa päätäsi. Et pysty tekemään muuta, kuin maata paikoillasi pimeässä huoneessa silmät kiinni. Tunnet olevasi vampyyri ilman erityiskykyjä tai kuolemattomuutta. Ruoka ei taatusti tule mieleesikään, mutta janottaisi kyllä niin pirusti. Lisäksi toivoisit, että sängyn sijasta sinulla olisi makuupaikkana hyvin pehmustettu arkku, jonka sisällä yksikään ääni ei kantautuisi tärykalvoillesi etkä pystyisi edes vahingossa liikahtamaan.

Joukkohautakrapula

Käytännössä arkkukrapulan ryhmämuoto. Ryhmässä kärsittynä krapula on tuplasti kauheampaa kuin yksin. Tässä krapulanilmentymässä joukko edellisillan juhlakansaa on kokoontunut viettämään heikkoa oloaan samaan tilaan. Ikäväksi tämän asian tekee se, että koko ajan joku valittaa jossain nurkassa, vessa on jatkuvasti varattu, suihkussa ei voi yrittää rauhassa hukuttaa itseään ja sitten kun olisit valmis syömään krapulamättöä, joku yrittää taatusti apajille. Yleisestiottaen tunnelma on kuin joukkohaudassa suunnilleen viiteen asti iltapäivällä, jolloin ensimmäiset elävätkuolleet kömpivät takaisin omiin koloihinsa.

Kuolis pois -krapula

Heräät aamulla (päivällä) hillittömän huonoon oloon ja toivot ettet kuolisi. Sitten pikkuhijaa hajanaiset muistikuvat edellisen illan toilailuista alkavat pilkahdella tajuntaasi. Yrität sulkea silmäsi ja karkottaa muistikuvat, mutta niitä tulee vain lisää ja lisää. Fiiliksen sinetöi kaverilta tuleva tekstari/puhelu, joka valottaa lisää menneiden juhlien tapahtumia. Tässä vaiheessa toivot, että kuolisit tai edes muuttuisit näkymättömäksi. Häpeän ja itseinhon määrä nousee aivan uusiin svääreihin. Siispä kääriydyt peittoon piiloutuaksesi maailmalta.

Pakko saada pizzaa -krapula

Jo herätessäsi tiedät, että ainoa tie pelastukseen on tuo kaikkien krapulaisten kansallisruoka, pizza. Sitä on pakko saada, tai muuten kuolo korjaa. Ihan sama kuinka kaukaa se pitää hakea, tuon pelastavan lääkkeen vuoksi kävelee vaikka helteessä tai pakkasessa kaupungin toiselle laidalle. Viisas tosin osaa varautua tähän hankkimalla pizzan etukäteen, sillä tässä vaiheessa on aivan sama, onko se jääkaappikylmää vai uunituoretta. Ihan sama, kunhan on pizzaa. 

Energiakrapula 

Heräät aamulla pirteänä kuin pieni peipponen ja aloitat välittömästi siivoamisen tai muun yleisen metelöinnin. Iloisuutesi suorastaan ilahduttaa mahdollisia kanssakrapuloitsijoita, jotka yleensä kärsivät tässä kohtaa arkku/joukkohautakrapulasta. Tiedät olevasi raivostuttavan ylipirteä ja nautit siitä tunteesta täysillä. Mutta ei hätää, tämä tila johtuu yleensä siitä, että olet vielä juovuksissa. Iltapäivään mennessä saat riesaksesi vähintään "pakko saada pizzaa" -krapulan.

Zombiekrapula 

Vaellat kuin raato, vailla pienintäkään älyllistä toimitaa. Ainoa ajatuksesi on pelko siitä, että olosi pahenee hetkenä minä hyvänsä. Yrität kaikin tavoin helpottaa orastavaa krapulaasi, mutta mikään ei toimi. Kärsit siis iltaan asti höntistä fiiliksestä ja vielä seuraavana aamunakin mietit, että "onhan tämä jo ohi? onhan?". Varsinainen krapula ei kuitenkaan koskaan tule pintaan, se vain pelottelee olemassaolollaan, mutta eipä se paljon siinä vaiheessa lohduta, kun et voi tietää iskeekö se kimppuun vai ei.

Sympatiakrapula

Tästä kärsin itse todella usein. Et ole juonut tippaakaan, vaan olet ollut kuskina tai muuten viettänyt aikaa känniääliöiden seurassa. Huolimatta siitä, että olet säilyttänyt urheasti limulinjan, sinulla on enemmän krapula kuin niillä, jotka olivat vahvassa takakenossa kotiin tullessa. Tämä on mahdollisesti maailman ärsyttävin olotila.

1 kommentti:

  1. Sympatiakrapula...<3 Melkein sain sen vaan näitä lukemalla :D

    VastaaPoista