lauantai 17. maaliskuuta 2012

Black Swan

© Hannu Perälä
Olipa vähän erilainen perjantai-ilta. Pasi ja Sofia tuli näille nurkille visiitille ja niinhän siinä kävi, että jouduttiin solmuhommiin. Tätä kuvaa on suunniteltu jo hyvän aikaa (itseasiassa olen halunnut tällaisen kuvan itsestäni jo vuosikausia, mutta toteutus ei ole onnistunut aiemmin). Entistä suuremman hingun tällaisen kuvan toteuttamiseen nosti Black Swan -elokuva, mikä saattanee näkyä toteutuksessa...

Näissä kuvauksissa oli paljon erikoiselementtejä jotka piti ottaa huomioon. Kuvaajalla oli melkoinen kiire, sillä riiputusaikaa luvattiin 5 minuuttia. Valot piti suunnitella todella huolella etukäteen ja kaiken piti muutenkin olla täydellisessä valmiudessa siitä hetkestä kun minut nostettiin ilmaan. Itse sidonta otti oman aikansa, sillä asento oli sekä mallille, että sitojalle kohtalaisen haasteellinen.

Pelkäsin hieman etukäteen kuinka hankalaa tuo riippuminen mahtaisi olla ja minkä kokoiset mustelmat saan reiteen, puhumattakaan sitä, mitä paine rintakehässä tekee. Pelko oli tosin aivan turha sillä sidonta onnistui yli odotusten. Pystyin vaivattomasti siirtämään painoa kolmeen eri painopisteeseen, joten olosta ei missään vaiheessa tullut epämukava tai mitenkään hankala. Kuten edelliselläkin sidontakerralla kohteliaasti haukottelin koko solmimisen ajan ja riiputuksessa oloni oli hyvin rento. (Tosin mielessäni pyörittelin äkillistä muistikuvaa siitä, että minulla on vanhoja joutsenkuvia koneen kätköissä, joita voin sujuvasti käyttää näissä kuvissa). Riiputusaika oli lopulta 8 minuuttia (olen ylpeä itsestäni). Kädet alkoivat kuulemma sinertää sen verran että minut piti ottaa alas. Maankamaralla minun piti tosin ottaa vähän lepoa, sillä jännitysmomentin loppuminen aiheutti lievää huimausta, joka kuitenkin meni parin minuutin istumisella ohi.

Sitten vähän tietoja kuvasta:

Kuva: Hannu Perälä
Narut: Pasi
Assarit: Johanna ja Sofia
Edit: minä
Stailaus: minä (Tutu on myös itsetehty)

Meininki oli rentoa ja jutut semmoisia 15-kesäisten tasoisia, eli kaikenkaikkiaan erinomaisen onnistunut perjantai! Kiitos kaikille asianosaisille!(EDIT: Linkki lisätty)

8 kommenttia:

 1. Nämä ovat aina mielettömiä! HYVÄ TE! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitän terkut myös muulle väelle. =D

   Poista
 2. Nyt on upeat setit! Aivan mahtava idea ja toteutus ensiluokkainen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tätä suunniteltiin kyllä pitkään ja hartaasti. ^^

   Poista
 3. Mahtavia kuvia. Mun lemppari on toi alempi. :) Hienoa työtä kaikilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Itse en osaa valita näistä kahdesta suosikkia.

   Poista