perjantai 13. heinäkuuta 2012

Valinnan vaikeus


Se tunne, kun teet kuvaa, mielellään vielä suurella hartaudella ja kauan, sitten kokeilet miltä se näyttää mustavalkoisena, sitten vähän vielä kikkailet ja lopulta et osaa enää päättää mikä versio näyttää parhaalta... Parasta ikinä. Siinähän sitten napsuttelet kuvia edestakaisin ja mietit pääsi puhki miksi sinun piti edes kokeilla sitä mv-versiota kun tiesit miten siinä kuitenkin tulee käymään. Yleensä niitä valinnan kohteita on vain kaksi: värillinen tai mv. YLEENSÄ! Tälläkertaa minulla oli kolme vaihtoehtoa ja muutenkin kurjan päivän päätteeksi meinasin alkaa itsekseni parkumaan täällä koneeni ääressä.

Aloinkin tässä samalla miettiä valintatilanteita elämässäni noin niinkuin yleisellä tasolla. Minulla on harvoin vaikeuksia tehdä valintoja, paitsi karkkihyllyllä kaupassa. En myöskään jää jossittelemaan valintojani. Olen myöskin hyvin tietoinen siitä, mitkä valinnat ovat olleet niitä, jotka ovat muuttaneet elämääni pysyvästi. On myös hyvin vähän valintoja, mitä kadun. Miksi katuisin, olenhan itse ne tehnyt. Teen myös hyvin harvoin kompromisseja. Ainoa suuri "kompromissi" elämässäni on työ, joka siis on yksinkertaisesti nälän aiheuttama pakkoliike (erään toverin sanoja lainaten).

Miksi sitten kuvien kohdalla minulla on vaikeuksia tehdä valintoja? En tiedä. Ehkä se johtuu vain harjaantumattomasta silmästä? Kuvien kanssa en tosin myöskään tee kompromisseja, sen suhteen olen hyvin mustavalkoinen. Paitsi nyt. En millään osannut päättää minkä version näistä kelpuutan, joten laitoin kaikki nippuun. Okei, kyllä sieltä sen suosikin sain valittua ja upattua naamakirjaan, mutta se valinta olikin sitten työn ja tuskan takana. En vain tajua miksi se on niin vaikeaa valita. Voiko joku selittää?

Infoa kuvasta

Kuva: minä
Edit: minä
Malli: Fanny

4 kommenttia:

 1. Toi kuva ois just hieno tauluna noin! Eli kaikki kolme vierekkäin. Miksi valita kun voi ottaa kaikki ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh. Joskus on pakko valita, mutta onneksi tässätapauksessa pystyin valita kaikki. =D

   Poista
 2. Mulla on aina aivan sama juttu, ei sitten pysty millään valitsemaan ottaako mustavalkokuvan vai normaalin kuvan, ja miksi edes kokeilen mustavalkoisena kun ei osaa kuitenkaan päättää.. ;) Tuttu tunne siis!

  VastaaPoista