sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Aikamatkailua osa II: 50s


Piipahdettuani kasarin puolella, innostuin sen verran tästä aikamatkailun jännittävästä maailmasta, että päätin aloittaa pienen sarjan. Saa nähdä minne asti tässä pääsen ja missä ajassa, mutta projektejahan on aina hyvä olla muutama takataskussa polttelemassa. Muuten elämä kävisi liian tylsäksi.

Nyt aikakone vei viisikymmentäluvulle kellohameiden maailmaan. Ihana Annika punasi huulensa ja tanssahteli minulle hieman studiovalojen räiskeessä, 50-luvun hengessä.

Nykyään kovasti päätään nostanut "pinup"-tyyli on varmasti yksi niistä ensimmäisistä asioista, mitkä tuosta ajanjaksosta tulee mieleen. Myös rock 'n roll, sekä tietenkin Elvis kuuluvat samaan laatikkoon. Koulunpenkiltä minulle on jäänyt mieleen, että Kekkosesta tuli 50-luvun loppupuolella (googlen tarkistus kertoi 1956) presidentti ja että Helsingin olympialaiset kisattiin 1952. Tiesittekö, että myös ensimmäiset Formula 1 -kisat ajettiin 50-luvulla ja myöhemmin samalla vuosikymmenellä Sputnik (ensimmäinen sateliitti) laukaistiin avaruuteen?

Olipas hauskaa virkistää omaa muistiaan ja jumpata aivojaan tällaisen pienen tehtävän kanssa. Pitäisi varmaan useamminkin rasittaa aivojaan. No, kuvauksissa ei hirmuisesti tarvinnut sitä tehdä, sillä Annikalla on homma hallussa ja tyyli sisäistettynä. Minun tehtäväkseni jäi oikeastaan vain laittaa studio pystyyn ja painaa kameran nappia. Iisiä ja leppoisaa kuvailua. Assarina hääri Minna L, joka ansiokkaasti taisteli savukoneen kanssa.

Seuraavakin aikamatkakuvasarja on jo kuvattu, mutta laiskana en ole sitä vielä valmiiksi tehnyt. Tulossa se on kuitenkin. Stay tuned.

Loppuun vielä Osmoa (Pulkkinen -sarjasta, jos joku ei tiedä) lainaten: "Pistä Elvistä tulemaan. Kovaa."
1 kommentti: