keskiviikko 25. syyskuuta 2013

Toisenlaisia unia

Näin tuossa pari viikkoa sitten unen, jossa juoksin pitkin sairaalan käytävää. Korvissani humisi ja kuulin vain sekavaa ihmisten ääntelyä, sekä omien saappaideni kopinan käytävällä. Törmäilin ihmisiin kiirehtiessäni eteenpäin. Kun loputtoman juoksemisen jälkeen pääsin vihdoin sinne minne olin menossa, ovella minua katsoi pitkään itselleni täysin vieras nainen, en tiedä oliko hän sairaalan henkilökuntaa vai ei ja se lienee merkityksetöntäkin. Seisoin hetken siinä hengästyneenä naista silmiin katsoen. Nainen ei väistynyt, vaan laittoi oven kiinni. Minä huusin, itkin ja hakkasin ovea, mutta se ei auennut. Heräsin siihen, kun luovutin ja istuin oven vieressä selkä seinää vasten tuijottaen vastapäistä seinää.

Olen nähnyt vastaavan unen aikaisemmin, mutta siinä en päässyt ovelle asti ja juoksemiseni oli hidasta, niinkuin se yleensä unissa on. Minulla oli myöskin päällä verenpunainen juhlapuku, siis sellainen prinsessamallinen tanssiaispuku, tiedättehän, sellainen mikä hulmusi juostessani. Se oli visuaalisesti kaunis uni. Tämä viimeisin ei ollut.

En yleensä kirjoita näistä tämäntyyppisistä unista, jotka eivät sinänsä inspiroi minua, mutta tämä minun oli saatava purettua mielestäni ja kirjattava jonnekin muistiin. Miksi? Siksi, että minä tajusin, että se voisi olla minulle totta. Tuon tajuaminen oli kuin isku vasten kasvoja. Voisiko edes hirveämpää tilannetta kuvitella? Onneksi tuota asiaa ei tarvitse sen kummemmin toistaiseksi ajatella.

Ajatukset moisista unista saa tehokkaasti pois myös kuvaus, johon seuraavaksi riennän. Jos kaikki menee putkeen, luvassa on minun "unelmieni kuvaus". En lupaa mitään, mutta toivon paljon. Voi olla, että näytän teille kuvia jo myöhemmin tänään. Stay tuned!

1 kommentti: