perjantai 13. syyskuuta 2013

Unesta napattu


Joskus saan inspiraation kuviin unista. Silloin halu kuvan toteuttamiseen on todella suuri, suorastaan pakonomaninen. Kesällä (vai koskahan se oli, en muista enää) näin unta, jossa minun eräs kuvaajaystäväni otti minusta kuvia. Konsepti oli sellainen, että minulla oli valkoinen mekko päällä, punainen tukka ja minut oli kiedottu piikkilankaan. Olen yrittänyt miettiä pääni puhki mitä kummaa tällainen uni voi merkitä, mutten ole keksinyt vastausta, eikä minun ehkä tarvitsekaan.

Kuvata tämä idea kuitenkin täytyi, ja koska keksin huomattavasti itseäni paremmin tähän tarkoitukseen sopivan mallin, pääsin itse kameran taakse. Olin aivan innoissani kun kuvauspäivä koitti, vaikka jouduinkin juoksemaan pää kolmantena jalkana, jotta sain aikataulut pitämään edes suunnilleen (ei ne tietenkään pitäneet, mutta yritys oli kova). Hyvällä tiimillä saatiin kumminkin kuvaukset suoritettua jouhevasti.Nämä kuvat ovat olleet minulle hyvin terapeuttisia. Olen purkanut mielestäni näitä tehdessä suunnilleen koko ajatus- ja tunneskaalan kannesta kanteen ja vähän niiden ylikin. Elämänmuutosten myötä mieleen on pyrkinyt muistoja, jotka herättävät tunteita. Suurinosa on ollut positiivisia, mutta myös niitä ikäviäkin juttuja. Niille jälkimmäisenä mainituille päätin ottaa purkukanavan myös tästä setistä. Kyllä helpotti. Tämä setti toimi myös hyvänä harjoituksena sille, miten paljon värimaailmalla, mallin asennolla ja yksityiskohdilla voi vaikuttaa kuvan tunnelmaan. Olosuhteet kun jokaisessa kuvassa ovat olleet tismalleen samat.

"Mä astun harhaan taivaan tieltä
jonnekin pimeään, mut viedään sinne,
missä ei ees tarvitse nimeään."
~Joku raja - PMMP~

Kiitokset huippuhyvälle tiimille onnistuneista kuvauksista! Keksitään taas pian lisää konnuuksia.

Malli: Minna L.
MUA ja hiukset: Hiushuone41/Henni (FACEBOOK)
Assistentti: Iida V.

8 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän upeita kuvia! :)

  VastaaPoista
 2. Aivan mahtavia nämä sun kuvat! Mulla kauhee hinku päästä kuvaamaan ihmisiä, mutta tähän mennessä kukaan ei ole suostunut malliksi :D

  -zennytintti.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muuta kuin sitkeästi etsimään malleja. Esim facessa on yhteisöjä kuvaajille ja malleille. Niiden kautta löytyy kuvattavia.

   Poista
 3. Vitsi miten mahtavat värit! Upeaa työtä!

  VastaaPoista