lauantai 28. syyskuuta 2013

Mindcrimes

Taisin tuossa hiljattain lupailla videomateriaalia. Osa on saattanut tämän jo nähdäkin, mutta saa sen uudelleenkin katsoa. Oheinen videomateriaali on minun viimeisin editointituotokseni ja myös itse videolla esiinnyn. Kuvauspuolen toteutuksesta vastasi Blindfire. Kuvaamiseen käytettiin kolmea kameraa. Kaikki kuvattiin niinsanotusti suoriltaan eikä uusintaottoja ollut kuten "pelin henkeen" mielestäni kuuluukin.

Mistä sitten on kyse? Hypnoosista, transsista, mentalismista, taikuudesta, miksi sitä nyt itsekukin tahtoo kutsua. Mielellä leikkimistä kansankielisesti ilmaistuna. Ihmisaivot on loppujenlopuksi hirveän typerä kapine, jota on todella helppo kusettaa jos tietää mitä tekee. Ja Jarmohan tietää, kuten videopätkästäkin toivonmukaan näkyy. Allekirjoittaneella on ollut ilo ja kunnia päätyä eriasteisiin transsitiloihin ja erikoisiin tilanteisiin (terveisin, Markku) ajoittain, eikä mitään negatiivista sanottavaa kyllä löydy, päinvastoin. Olen löytänyt omasta mielestäni uusia ulottuvuuksia näiden pienten harjoitusten myötä.

Olen huomannut, että ihmisillä on tasan kaksi suhtautumistapaa hypnoosiin tai ylipäänsä muuhun mieleen vaikuttavaan asiaan. Ne ovat joko suuri mielenkiinto ja kokeilunhalu tai epäusko, pelko ja totaalinen kieltäminen. Mitään välimuotoja en ole kohdannut. Jokaisella on luonnollisesti tässäkin asiassa oikeus omaan mielipiteeseen ja sitä tulee kunnioittaa oli se mikä hyvänsä. Omien kokemusteni pohjalta kuulun ehdottomasti tuohon ensimmäisenä mainittuun porukkaan. Mielen sorkkiminen ja täydellinen rentoutuminen ovat suunnilleen parhaita asioita mitä tiedän, huolimatta siitä, että suorilta jaloilta putoaminen näyttää varsin hurjalta. (Ei hätää, minut on aina kopattu turvallisesti kiinni.) Olen myös saanut luovuusprosessiani huomattavasti paremmaksi hypnoosin avulla, mikä on taas auttanut minua eteenpäin valokuvauksen kanssa enemmän kuin osasin kuvitellakaan.

Videolla mukana olleista "uhreista" kahdella oli aikaisempaa kokemusta hypnoosista (minä siis niistä toinen) ja kaksi oli ensikertalaisia. Kaikki tilanteet olivat aitoja, eikä niitä harjoiteltu etukäteen. Kun sain videomateriaalit käsiini, tiesin heti millaisen videon halusin luoda. Halusin kokeilla nopeatempoista, traileri/mainos/musiikkivideo -tyylistä leikkausta. Se toimikin hyvin juuri tähän tarkoitukseen. Ystäväni Sonja toimi teknisenä neuvonanatajana, sillä minun viimekertaisesta editoinnistani on luvattoman paljon aikaa.

Kiitokset minunkin puolestani kaikille jotka osallistuivat tämän videon tekoon. Oli todella jännittävää ja hauskaa tehdä tällainen projekti vaihtelun vuoksi. Uskon myös, että tämä ei ole viimeinen laatuaan.

Remember... it's all in your head.


Videolla mukana: Jarmo, Tomi, Vera, Heidi P, sekä allekirjoittanut
Kuvaus: Blindfire ja Rauli
Editointi: Allekirjoittanut ja Sonja
Musiikki: Rifftera - Nothingmind

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti