maanantai 23. syyskuuta 2013

Aikamatkailua osa III: 40's


Seuraava aikamatkapysäkki olikin 40-luku, mikä näin kotimaisesta näkökulmasta näyttää hyvin sotaisalta, eikä muukaan maailma osingoitta toki tällä saralla jäänyt. Tälläkertaa jätän historian luennon väliin, vaikka kovasti historiasta pidänkin (se oli yksi lempiaineistani koulussa). Kerron mieluummin siitä miksi nämä aikakausileikit kiinnostavat minua.

Minä pidän näistä siksi, että menneessä ajassa naiset näyttivät naisilta. Menemättä niihin asian kääntöpuoliin, silloin ennen hame ja korot kuuluivat todella jokaiseen päivään, eikä laittautumatta lähdetty ulos. Henkilökohtaisesti rakastan hameita ja korkoja. Jos se olisi mahdollista, pukeutuisin niihin kaikenaikaa. Ikävä kyllä käytännön syistä esimerkiksi töissä ne farkut tai suorathousut ovat parempi vaihtoehto. Lisäksi olen aamuisin liian laiska laittaakseni itseäni kiireessä "hamekuntoon". Sääli sinänsä.

Menneen ajan estetiikka kuitenkin kiehtoo minua ja haluan vangita sen kuviksi. Jokaisella hahmolla on myös minun päässäni oma tarinansa, pieni elämänkerta. Yleensäkin kuvaa ottaessani rakennan pienen tarinan kuvan ympärille. Tämä kuvausprojekti on myös harjoitusta tälle tarinanluomiselle. Olen nimittäin huomannut sen hyödylliseksi kuvia suunnitellessani ja kuvatessani. En kuitenkaan tahdo kertoa niitä tarinoita, vaan jätän sen miettimisen katsojan itsensä vastuulle.

Näissä kuvissa mallina ja stylistinä hääri jälleen Minna L, joka teki ihan uskomattoman suorituksen kameran edessä. Vaikkakaan hänellä ei kuulemma enää koskaan ole levännyt olo. (Jokainen voi tykönään kokeilla kahden viimeisen kuvan poseerauksia ja testata kauanko kroppa kestää...) Mallin osa saattaa näyttää helpolta ja kivalta, mutta aika harvoin se on ainakaan sitä ensimmäistä. Kuvaajakin tosin sai kivasti liikuntaa näissä kuvauksissa. Koska assaria ei ollut, jouduin itse operoimaan savukonetta. Juoksin kohtalaisen paljon ja suhteellisen lujaa. Hyvä treeni, en valita.

Kiitoksia Minnalle jälleen huippuhauskasta ja tuotteliaasta kuvausillasta!

Tässä saattaa vielä biisi aikaan liittyen (tämä on myös yhdessä suosikkielokuvistani) ja saattaa antaa vinkin tämän kuvien neitosen tarinasta.

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Se on myös mun lemppari. ^^

   Poista
  2. Siinä tosiaan on napattu ajan henki! Ihan suoraan jostain salakapakasta. Vau!

   Poista
  3. Hyvä että oikea tunnelma välittyy. ^^

   Poista
  4. Siinä on itseasiassa mun mielestä enemmänkin 20-luvun tyyliä kampauksessa ja toi tupakkajuttu. Kunnon Charleston-meininkiä. :)

   Poista
 2. Aikakausiin perehtyneenä joo otsapanta on 20-luvun tyyliä enemmän (joskin koristeita hiuksissa käytettiin myös 40-luvulla) mutta mekko vie taas enemmän 40-luvulle kun naisen vyötärön paikka oli korkealla ja sai näkyä,eikä sitä linjaa asuissa pudotettu lantiolle "piiloon" :D salakapakka kulttuuri taitaa kyllä alkaa sieltä 20-luvulta... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on ihan totta, ja monet jutut säilyy tyyleissä vuosikymmenien ajan tottakai. Nää on vaan näitä, että mitä kullakin jää mieleen kustakin aikakaudesta. :) Mulle tulee 40-luvusta mieleen ensimmäisenä militaristiset asut ja semmoset sivutötterökampaukset. Oon ehkä katsellut Pearl Harbourin one too many times...;D

   Poista
 3. luulin näitä ensin tietokoneella piirretyiksi... elikkä liian muokattuja ihot... mutta muuten oikein sieviä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirrosmaisuus on näissä kuvissa tavoiteltu ominaisuus.

   Poista